Ministrul Energiei: Termoelectrica este la un pas de insolventa

Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 22:27

3049 citiri

Foto: Arhiva

Ministrul delegat al Energiei, Constatin Nita, a declarat ca Termoelectrica se afla intr-o situatie critica si este la un pas de insolventa. Compania are pierderi anuale de milioane de euro.

"Termoelectrica probabil va intra in insolventa si acele parti viabile care vor putea sa produca la costurile pietei vor ramane. Nimeni nu va mai putea subventiona", a declarat Constantin Nita pentru Digi24.

Termoelectrica are peste 2.000 de angajati. Pierderile ar fi cauzate de instalatiile invechite si managementul defectuos.

Ministrul a adaugat ca nici cealalta mare companie din domeniul energiei, Hidroelectrica, nu va reusi sa iasa in acest an din insolventa. In acest moment, Hidroelectrica are blocate investitii de aproximativ cinci miliarde de euro.

"Sunt aproape 300 de obiective incepute la Hidroelectrica si care nu produc. Imaginati-va,fiecare proiect are zeci, sute de milioane de euro ingropati care nu produc. Lucrul asta este inacceptabil intr-o companie care se pretinde a fi foarte serioasa", a declarat Nita.

Pe de alta parte, Constantin Nita nu este de acord cu managementul privat, cerut de FMI.

"Am spus ca este o risipa de bani in momentul in care managementul privat, in loc sa scada cheltuielile cu managementul, le creste.Din organizarea legii reiese ca sunt anumite... cum e consiliul de supraveghere, anumite comitete. Ei, lucrul asta nu e de bun augur. Asta inseamna o ingreunare a actului managerial, sume in plus... Nu inseamna ca am redus cheltuielile", a mai spus Nita.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (4)