Parintele Constantin Necula: Trebuie sa ne aducem "Cumintenia" inapoi. Brancusi este prietenul meu

Sambata, 11 Iunie 2016, ora 22:30

2774 citiri

Foto: brancusiealmeu.ro

Parintele Constantin Necula a declarat sambata, ca este un sustinator al subscriptiei publice cu ajutorul careia statul roman intentioneaza sa cumpere opera "Cumintenia Pamantului" a sculptorului Constantin Brancusi.

"Tin tare mult la asta pentru ca eu cred ca trebuie sa le luam 'Cumintenia' inapoi. Poate ca e un simbol de reintoarcere catre tara a lucrului care, altadata, ne caracteriza. Noi eram un popor - nu cel mai cuminte popor, ca am fost bezmetici totdeauna - dar cu foarte multa evlavie la cumintenie.

Poate ca daca aducem inapoi simbolul, ne vine si continutul cuminteniei. Si apoi, eu nu pot sa-mi las prietenii la nevoie, iar Brancusi este prietenul meu. M-a crescut de cand eram mic. Ii datorez lui Brancusi enorm de mult si nu vreau sa raman dator batranului cu nimic", a spus parintele Constantin Necula.

Subscriptia publica nationala lansata de Ministerul Culturii pentru achizitionarea operei "Cumintenia Pamantului" se va derula pana pe 30 septembrie. Statul spera sa adune in acest mod 6 milioane de euro de la persoane fizice si juridice, bani la care va adauga 5 milioane de euro pentru a strange suma necesara cumpararii operei lui Brancusi.

Sculptura va putea fi admirata gratuit incepand din 16 iunie, la Muzeul Bancii Nationale a Romaniei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Adauga comentariu