Clotilde Armand a pierdut în prima instanță procesul în care a cerut acces la contabilitatea Romprest. Primarul afirmă că vrea să vadă cum au fost stabilite tarifele

Autor: Catalina Sirbu

Marti, 27 Iulie 2021, ora 15:44

3198 citiri

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 FOTO Facebook/Clotilde Armand

Tribunalul București a respins cererea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, luni, 26 iulie, de a accesa și controla contabilitatea Romprest ce avea rolul de a observa cheltuielile și profitul companiei, dar și pentru a verifica cum au fost stabilite tarifele, potrivit deciziei instanței.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

”Admite excepţia lipsei calităţii Primarului Sectorului 1 de reprezentant al Consiliului Sectorului 1. Anulează cererea de chemare în judecată formulată în numele Consiliul local Sector 1 pentru lipsa calităţii de reprezentant.

Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamanţilor Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1. Respinge acţiunea formulată de reclamanţii Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanței.

„Instanța a decis și mi-a dat dreptate:

Primarul trebuie împuternicit de Consiliul Local al Sectorului 1 pentru a putea rezilia contractul cu Romprest în Justiție. Pentru că parte din acest contract este Consiliul local. Nu primarul. Ce au spus consilierii PNL după ședința de vineri la care nu s-au prezentat? Exact pe dos. Că nu trebuie acordul Consiliului Local. Iată că instanța a hotărât:

„Respinge acţiunea formulată de reclamanţii Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active”, a transmis Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat marţi, 27 iulie, că aşteaptă mai multă responsabilitate din partea consilierilor locali pentru a rezolva criza gunoiului din sector şi pentru a rezilia contractul cu Romprest.

”Fără participarea lor nu putem rezolva problema gunoiului. Dacă nu vin, înseamnă că le place gunoiul”, a afirmat Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a afirmat, marţi, că este nevoie de votul consilierlor locali pentru a rezolva problema gunoiului şi pentru a fi mandatată să ceară în instanţă rezilierea contractului cu Romprest.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (35)