Premierul Chinei pledează pentru o ”reunificare pașnică” cu Taiwanul în deschiderea reuniunii anuale a Parlamentului de la Beijing VIDEO

Autor: Teodor Serban

Duminica, 05 Martie 2023, ora 13:31

2389 citiri

Premierul chinez, în Parlamentul de la Beijing FOTO / Twitter MbelwaK

Premierul chinez Li Keqiang a vorbit duminică, 5 martie, despre o „reunificare paşnică” cu Taiwanul, în timp ce Taipeiul a reiterat Beijingului ar trebui să respecte angajamentul poporului taiwanez faţă de democraţie şi libertate.

Premierul chinez Li Keqiang a declarat, în deschiderea reuniunii anuale a Parlamentului, că Beijingul sprijină principiul „o singură Chină”, care stipulează că Taiwanul este parte a Chinei, deşi nu a ameninţat direct cu măsuri de ordin militar, arată g4media.ro.

China consideră Taiwanul democratic o provincie rebelă, iar anul trecut a organizat numeroase exerciții militare în apropierea insulei.

Premeirul chinez a mai declarat că Guvernul ar trebui să pună în aplicare politica partidului pentru „soluţionarea chestiunii taiwaneze” şi „să facă paşi hotărâţi pentru a se opune independenţei Taiwanului şi a promova reunificarea”.

„Trebuie să promovăm dezvoltarea paşnică a relaţiilor de-o parte şi de alta a Strâmtorii şi să facem progrese în privinţa procesului de reunificare paşnică a Chinei”, a adăugat el.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (2)