UEFA vrea sa grabeasca o schimbare majora facuta in Liga Campionilor

Miercuri, 21 Noiembrie 2018, ora 13:09

3673 citiri

Foto: UEFA

UEFA ia in calcul accelerarea procesului de implementare a asistentei video in arbitraj (VAR), care ar putea fi utilizata chiar din actuala editie a Ligii Campionilor, incepand cu fazele eliminatorii, a anuntat presedintele UEFA, Aleskander Ceferin, citat de agentia Reuters.

Forul fotbalistic continental s-a opus introducerii VAR in actualul sezon din Champions League, in ciuda faptului ca aceasta tehnologie a fost utilizata in unele dintre cele mai importante campionate din Europa, precum cele din Spania, Italia si Germania, dar si la turneul final al Cupei Mondiale din Rusia.

Ceferin a precizat, in cursul unei conferinte de presa pe care a sustinut-o marti la Bruxelles, ca raportul privind arbitrajul, asteptat pentru saptamana viitoare, ar putea permite Comitetului Executiv al UEFA sa-si revizuiasca pozitia, cu ocazia reuniunii programate pe 2 si 3 decembrie, la Dublin.

"Roberto Rosetti (seful arbitrajului din cadrul UEFA - n.red.) si echipa sa sunt foarte buni. Sunt puncte importante de vedere - arbitrii si toate aspectele tehnice. Astept raportul in aproximativ o saptamana, iar apoi vom vedea cand se va putea implementa. Cred ca cel mai tarziu in sezonul viitor", a spus Ceferin.

Andrea Agnelli, presedintele Asociatiei Europene a Cluburilor (ECA), aflat alaturi de presedintele UEFA la conferinta de presa, a adaugat: "Cel mai tarziu in sezonul viitor inseamna, de asemenea, ca exista spatiu pentru o implementare anticipata" a arbitrajului video.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Adauga comentariu