Judecatorul Cristian Jipa: Catalin Voicu mi-a salvat viata

Joi, 10 Iunie 2010, ora 09:20

3946 citiri

Sectia pentru judecatori a CSM a decis sanctionarea judecatorului Cristian Jipa, care a recunoscut intalnirea cu senatorul Catalin Voicu, cu reducerea salariului cu 15% pentru o perioada de o luna.

Magistratul a fost audiat si a admis ca a fost sunat pe data de 26 noiembrie 2009 de catre senatorul PSD Catalin Voicu, pentru a-i cere sa se intalneasca la restaurantul Select, informeaza Gandul.

Jipa sustine ca nu a refuzat intrucat avea o obligatie morala fata de Catalin Voicu, care i-a salvat odata viata.

Cristian Jipa a precizat ca, in urma cu trei ani, a suferit o criza si a fost internat de urgenta, insa risca sa moara pentru ca spitalul la care a fost dus nu avea aparatura. Sotia sa, deputat PSD, a apelat atunci la ajutorul senatorului Voicu, care l-a mutat in alt spital.

"Am avut un moment de cumpana. Acum imi vine sa-mi dau pumni in cap", spune Jipa despre intalnirea cu Voicu.

Procurorii anticoruptie il cerceteaza pe senatorul Catalin Voicu pentru o interventie facuta pe langa judecatorul Cristian Jipa in favoarea senatorului PSD Alexandru Mazare.

Dosarul penal al lui Cristian Jipa a fost disjuns de dosarul prin care au fost deja trimisi in judecata senatorul Catalin Voicu, magistratul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic.

Judecatorul a mai afirmat ca senatorul Catalin Voicu nu ii mai ceruse niciodata nimic si ca nu a vrut sa-l puna intr-o postura penibila in fata celorlalte persoane de la masa si din restaurant.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (6)