Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate

Autor: Lia Damian

Vineri, 29 Martie 2024, ora 12:14

5203 citiri

Medicul Cătălin Cîrstoiu FOTO Hepta

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt trecute pe firma lui și a soției, după cum arată o investigație Hotnews.

Astfel, medicul deține, pe firmele familiei, un apartament pe plajă la Mamaia, un penthouse la Sinaia, două apartamente în București și mai multe mașini de mare putere, printre care un BMW X6 M60.

Conform legii, nu e obligat să-și noteze proprietățile firmelor în declarațiile de avere. Comparativ, valoarea proprietăților din declarația de avere a lui Cîrstoiu e mai mică decât cea a proprietăților folosite și aflate pe firme. În declarația de avere apare un teren intravilan de peste 3.000 de metri pătrați în Mogoșoaia, o casă de 450 de metri pătrați în județul Ilfov și un apartament de 100 de mp în București. Ca mașină, are declarat un Cadillac din 2008.

„Este o metodă prin care oamenii politici și persoanele cu funcții înalte la stat nu își încarcă declarația de avere. Argumentează că bunurile aparțin companiei și nu lor, nefiind astfel obligați să le declare”, a explicat pentru HotNews una dintre sursele consultate de jurnaliști.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (27)