Banca Mondiala cere oprirea lucrarilor de infrastructura in Baneasa

Joi, 09 Aprilie 2009, ora 21:04

1828 citiri

Foto: Realitatea TV

Banca Mondiala a cerut Primariei Capitalei sa opreasca lucrarile de infrastructura in zona cartierului rezidential Baneasa, in urma scandalului in care a fost implicat Puiu Popoviciu.

Potrivit primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, Banca Mondiala va efectua un audit, in perioada 13 - 24 aprilie, pentru a se asigura ca banii imprumutati sunt folositi conform acordului, relateaza Realitatea TV.

Lucrarile la care s-au referit reprezentantii Bancii Mondiale sunt cele de canalizare, de 4 - 5 kilometri, lucrari la doua statii de epurare a apelor fluviale si lucrari de reabilitare a sistemului rutier.

Potrivit lui Oprescu, se vor continua lucrarile in zonele Straulesti, Giulesti Sarbi, Chitila si Vatra Noua, dar se vor opri in apropierea Parcului rezidential Baneasa.

Guvernul Romaniei a semnat, in 2006, un acord de imprumut prin care Banca Mondiala finanteaza extinderea si modernizarea infrastructurii din sectoarele 1 si 6, cu 46 de milioane de euro, reprezentand 65% din totalul investiilor necesare.

T.B.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (4)