Cancelarul Austriei și-a ieșit din minți în direct, când a fost întrebat de Schengen. Nehammer către moderator: „Nu e nimic de râs” VIDEO

Autor: Catalina Sirbu

Joi, 12 Ianuarie 2023, ora 13:36

17503 citiri

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a dat un interviu în care a reacționat agresiv, întrebat fiind de extinderea Spațiului Schengen FOTO Twitter/ Benedikt Faast

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a avut un interviu în care a reacționat agresiv când a fost întrebat despre extinderea Spațiului Schengen, scriu jurnaliștii austrieci.

Este vorba despre un schimb dur de replici cu moderatorul postului de televiziune ORF, Martin Thür, care i-a luat un interviu despre politicile guvernului, Schengen și migrație. Discuția s-a aprins când a venit vorba despre veto-ul Austriei împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen, potrivit kurier.at.

„Nehammer a reacționat agresiv la întrebările lui Thür, care tindeau să nu fie dedicate succeselor și promisiunilor guvernului, ci unor subiecte precum transparența ÖVP, veto-ul Schengen sau operațiunea "Luxor"”, se arată în articol.

Cancelarul a insinuat în repetate rânduri că Thür a făcut afirmații false - ceea ce Thür a respins. "Aceasta este interpretarea lor, interpretarea unui jurnalist de la ORF", a declarat Nehammer pentru Thür.

Cancelarul a subliniat că guvernul a adoptat 1.066 de legi. Thür a menționat unele care sunt încă în curs de adoptare, cum ar fi Legea privind securitatea în situații de criză, Legea privind protecția climei și Legea privind libertatea de informare. Nehammer a găsit acest lucru "uimitor".

Cancelarul nu a fost deloc reținut atunci când a descris succesele guvernului. În ceea ce privește veto-ul Schengen, Thür i-a reamintit o dată întrebarea care fusese pusă, dar acest lucru nu a părut să îl impresioneze deloc pe cancelar. Thür a încercat să ia act de acest fapt cu un zâmbet, pe care cancelarul l-a comentat cu un "Nu e de râs". Răspunsul lui Thür: "Nu râd".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (12)