Vizită surpriză a lui Boris Johnson la Kiev. Oficialul: ”o astfel de mascaradă ar fi cea mai mare victorie a agresiunii în Europa de la cel de-Al Doilea Război Mondial” VIDEO

Autor: Teodor Serban

Duminica, 19 Iunie 2022, ora 07:34

3384 citiri

Boris Johnson și Zelenski FOTO / captură video Facebook Boris Johnson

Aliaţii Ucrainei trebuie să sprijine Kievul ferm şi pentru o lungă perioadă de timp dacă nu vor să vadă "agresiunea" triumfând în Europa cum nu s-a mai întâmplat de la Al Doilea Război Mondial, a estimat sâmbătă premierul britanic, Boris Johnson, citat de AFP.

Ţările care sprijină Ucraina în faţa invaziei ruse trebuie să-şi păstreze calmul şi să se asigure că Kievul are "rezistenţa strategică pentru a supravieţui şi, în cele din urmă, a învinge", a scris el într-un articol de opinie publicat de Sunday Times.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Boris Johnson a efectuat vineri o vizită surpriză în capitala Ucrainei, la o zi după zi după aceea a liderilor francez, german, italian şi român care acolo şi-au oferit sprijinul pentru candidatura Kievului la Uniunea Europeană.

La Kiev, premierul britanic i-a oferit preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, intensificarea ajutorului militar britanic pentru a-i ajuta trupele să lupte împotriva forţele ruse.

"Timpul este un factor crucial astăzi", a subliniat Boris Johnson într-un lung articol de opinie lung postat pe site-ul jurnalului sâmbătă seara.

"Totul va depinde de modul în care Ucraina îşi poate întări capacitatea de a-şi apăra teritoriul mai repede decât îşi poate reînnoi Rusia capacitatea de atac. Sarcina noastră este să oferim timp părţii ucrainene", a spus el.

Pentru aceasta, el a prezentat un plan în patru puncte de "continuă finanţare şi asistenţă tehnică" acordate Kievului, care, în opinia sa, ar trebui menţinut "în anii următori" şi posibil extins.

Boris Johnson a avertizat deja că conflictul ar putea dura până la sfârşitul anului viitor, în timp ce oficialii ucraineni continuă să solicite NATO mai mult sprijin militar şi logistic.

După ce au eşuat în cucerirea Kievului pe fondul invaziei lansate la 24 februarie, trupele ruse îşi concentrează ofensiva în sud şi est.

În timp ce Occidentul a adoptat o serie de sancţiuni economice fără precedent împotriva companiilor şi personalităţilor ruse apropiate Kremlinului, multe ţări se tem că o persistenţă a conflictului va exacerba dificultăţile economice globale, în special inflaţia şi penuria.

În pofida unui nivel al inflaţiei nemaiîntâlnit de 40 de ani şi creşterii preţurilor la carburanţi în Regatul Unit, Boris Johnson a subliniat că preocupările economice nu ar trebui să ducă la o soluţionare grăbită a conflictului.

A permite preşedintelui rus Vladimir Putin să păstreze teritoriile cucerite în Ucraina nu ar contribui la o lume mai paşnică, potrivit acestuia.

Dimpotrivă, "o astfel de mascaradă ar fi cea mai mare victorie a agresiunii în Europa de la cel de-Al Doilea Război Mondial", a mai scris premierul britanic.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Vezi comentariile (8)