Alegeri in colegiul 1 al Capitalei, dupa demisia lui Olteanu

Miercuri, 25 Noiembrie 2009, ora 19:57

1779 citiri

Alegerile anticipate in colegiul uninominal 1 din sectorul 1 al Capitalei, ramas vacant dupa demisia liberalului Bogdan Olteanu din Parlament, vor avea loc in data de 17 ianuarie, iar candidaturile pot fi depuse pana in 28 decembrie, a decis Guvernul.

Campania electorala va incepe in 2 ianuarie si se va incheia in 16 ianuarie, la ora 7:00. Pentru alegerile partiale, campania electorala dureaza 15 zile.

Bogdan Olteanu a candidat la alegerile parlamentare din 2008. Desi s-a clasat pe locul al treilea, cu 26,6% dintre voturi, Olteanu a intrat in Parlament in urma redistriburii. Pe primul loc s-a clasat Gheorghe Grozea (PDL), care a obtinut 33,97%, iar pe locul al doilea - Mihaela Anton (PSD+PC) cu 29,42%.

Olteanu si-a dat demisia in octombrie din Parlament dupa ce a fost desemnat membru in CA al BNR. Legea privind Statutul BNR prevede ca membrii Consiliului de administratie al Bancii Nationale a Romaniei nu pot fi deputati ori senatori, membri ai unui partid politic si nu pot face parte din autoritatea judecatoreasca sau din administratia publica.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Vezi comentariile (4)