Premierul Canadei, mesaj pentru Bianca Andreescu. Ce ii pregatesc autoritatile canadiene la intoarcerea in tara

Duminica, 08 Septembrie 2019, ora 11:23

18035 citiri

Foto: Twiiter / Tennis Canada

Bianca Andreescu a primit mesaje de felicitare de la toata lumea dupa triumful de sambata seara de la US Open, dupa o finala in care a dispus de chiar idolul sau, Serena Williams, de 23 de ori castigatoare de turnee de Mare Slem.

Dupa 6-3, 7-5, in aceasta finala de mai sus, Andreescu are toata lumea la picioare la doar 19 ani, ea doborand record dupa record in statisticile WTA, asa cum Ziare.com a informat deja:

Bianca Andreescu, prima debutanta din era Open castigatoare la US Open. Ce record urias al Monicai Seles a doborat

Imediat dupa triumful de la Flushing Meadows, insusi premiul Canadei s-a grabit sa o felicite pe o retea de socializare: "Felicitari, Bianca Andreescu! Ai scris istorie si ai facut o tara foarte mandra", scria Justin Trudeau, premierul Canadei, despre sportiva care a devenit prima canadianca detinatoare a unui Mare Slem.

De asemenea, si primarul orasului Toronto, John Tory, a rectionat si el dupa aceasta imensa victorie a tenisului din tara frunzei de artar: "Semnul orasului Toronto va fi aprins in aur in aceasta seara pentru a sarbatori victoria istorica a Biancai Andreescu la US Open. Toronto va celebra victoria si abia asteapta o cariera plina de succese", scria Tory, tot pe Twitter.

In fine, un alt primar canadian, Bonnie Crombie, primarul din Mississauga, o suburbie a orasului Toronto, loc in care Bianca a copilarit, a promis ca o strada din localitate va purta numele jucatoarei de tenis. Plus, ea va primi si cheia acestui oras.

Bianca Andreescu a castigat primul sau trofeu de Mare Slem dupa 6-3, 7-5, cu Serena Williams, meci terminat in o ora si 39 de minute. La partida a asistat si Nadia Comaneci.

Invingatoarea va primi un premiu de 3,85 de milioane de dolari, cel mai mare din istoria tenisului:

Bianca Andreescu a incasat cel mai mare premiu din istoria tenisului dupa succesul de la US Open

Incepand de luni, Bianca, 19 ani, care in acest an a mai triumfat si la Indian Wells sau Rogers Cup, va urca pana pe 5 WTA, chiar deasupra Simonei Halep.

D.A.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (17)