Contractul cu Bechtel va fi desecretizat. Urmeaza controale la Compania de Autostrazi

Joi, 20 Iunie 2013, ora 09:10

1362 citiri

Foto: Arhiva (Realitatea TV)

Ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura, Dan Sova, a declarat, miercuri seara, ca in cursul saptamanii viitoare va fi desecretizat contractul cu Bechtel si ca urmeaza un control la CNADNR.

"Desecretizarea contractului cu Bechtel se face, nu e nicio problema, doar ca e un proces destul de laborios care trebuie sa treaca pe la noi, la Ministerul Transporturilor, secretarul general al Guvernului, Ministerul Justitiei.

Pana la sfarsitul saptamanii viitoare, cel mai tarziu, va fi desecretizat. Imediat dupa desecretizare, la cererea lui Victor Ponta, va incepe un control tematic al Corpului de control al premierului la CNADNR, avand ca tema Bechtel", a sustinut Sova la Realitatea TV.

Contractul cu Bechtel a fost reziliat - Romania trebuie sa plateasca 37 milioane euro

Ministrul delegat a adaugat ca se va controla amanuntit activitatea companiei americane, "pentru a se afla cum a fost posibil ca dupa 10 ani de contract sa avem 52 de km cu asemenea cheltuieli".

In plus, a spus el, cei care au semnat documente prin care s-au prejudiciat interesele financiare ale Romaniei pot raspunde patrimonial, administrativ si penal.

Contractul cu Bechtel pentru autostrada Transilvania a fost reziliat la sfarsitul lunii mai.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (6)