BCE taie elanul Guvernului din Grecia: Sa respecte programul

Autor: Camelia Sisea

Marti, 03 Iulie 2012, ora 08:12

1439 citiri

Foto: Arhiva

Grecia nu trebuie sa piarda timp incercand sa renegocieze pachetul financiar de asistenta externa, ci trebuie sa se concentreze asupra reformelor, a spus reprezentantul Bancii Centrale Europene, Jorg Asmussen, spulberand sperantele grecilor de a obtine concesii rapide din partea creditorilor lor.

Comentariile lui Asmussen au indicat mesajul dur pe care asa-numita troica, formata din Uniunea Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International, il va livra Atenei in aceasta saptamana, in contextul in care noul guvern conservator al Greciei le-a promis alegatorilor revizuirea termenilor acordului, scrie Reuters,

"Principala prioritate a noului guvern grec este sa reia desfasurarea programului. Noul guvern nu ar trebui sa piarda timp pretios incercand sa evite sau sa relaxeze programul", a precizat Asmussen, membru al Consiliului Executiv al BCE.

La cateva zile de la instalarea in functia de premier, Antonis Samaras si-a exprimat intentia de a modifica termenii planului de salvare in valoare de 130 de miliarde de euro, in conditiile in care economia Greciei a intrat in al cincilea an de recesiune.

Insa Asmussen, fost consilier al cancelarului german Angela Merkel, a avertizat cu privire la consecintele amanarii ajustarilor sau la relaxarea tintei de reducere a datoriei catre nivelul de 120% din PIB pana in 2020.

"Amanarea ajustarilor este riscanta.... Si, totodata, nu este gratuita: necesita finantare suplimentara din partea tarilor creditoare", a adaugat Asmussen.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu