BCE ar putea majora rata dobanzii de politica monetara luna viitoare

Autor: Teodora Bodeanu

Joi, 03 Martie 2011, ora 18:03

1514 citiri

Foto: Daylife

Presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a declarat ca ar putea majora rata dobanzii de politica monetara luna viitoare, pentru a lupta impotriva presiunilor inflationiste tot mai pronuntate.

"Este posibila o crestere a ratei dobanzii de politica monetara in urmatoarea sedinta", a spus Trichet, adaugand ca acest lucru nu inseamna neaparat inceputul unei serii de majorari, relateaza Bloomberg.

Joi, Banca Centrala Europeana (BCE) a anuntat ca pastreaza rata dobanzii de politica monetara la nivelul minim istoric, de 1 la suta.

Cresterea pretului la petrol, care a trecut de 100 de dolari pe baril, si cresterea economica mai rapida a condus la majorarea ratei inflatiei, care a trecut deja de limita impusa de BCE, de 2%, timp de trei luni la rand.

De altfel, investitorii pariaza pe o crestere a ratei dobanzii inainte de luna august, mai ales dupa ce mai multi membri ai bordului director al BCE au declarat ca vor actiona pentru a preveni cresterea preturilor marfurilor si, implicit, a inflatiei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (1)