Traian Basescu: Florin Citu, un economist excelent, dar o alegere catastrofala ca premier

Joi, 27 Februarie 2020, ora 10:57

20717 citiri

Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a ales ca prim-ministru un economist excelent, dar din punct de vedere al premierului care trebuie sa coaguleze o majoritate, alegerea presedintelui este catastrofala, considera eurodeputatul Traian Basescu, presedinte de onoare al PMP.

"Din punct de vedere al economistului, alegerea presedintelui a fost exceptionala, a ales un economist excelent. Din punct de vedere al premierului care trebuie sa coaguleze o majoritate, alegerea presedintelui este catastrofala", a spus Basescu la RFI Romania.

Fostul presedinte considera ca Florin Citu nu va reusi sa puna cap la cap o constructie politica, care sa dea Romaniei un Guvern stabil.

"In primul rand, a fost unul din adversarii cei mai acerbi ai PSD-ului, adesea explicand calificat care este dezastrul guvernarii PSD, ceea ce PSD-ul nu recunoaste si ceea ce PSD-ul este obisnuit sa sanctioneze. PSD-ul cand ii spui ca face greseli, erori, el de regula nu se uita sa vada ce a facut, ci incearca sa se razbune pe cel care i-a spus-o.

Deci Citu nu are nicio sansa sa faca o majoritate in care sa atraga si PSD-ul sau chiar Pro Romania", a punctat Basescu.

Fostul presedinte spune ca "PMP-ul cu certitudine va face ce a facut si la Guvernul Orban II, va vota, daca va avea ocazia, va vota Guvernul Citu".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (20)