Basescu in SUA: Se semneaza acordul privind scutul antiracheta?

Duminica, 11 Septembrie 2011, ora 17:27

2135 citiri

Acordul cu SUA privind amplasarea scutului antiracheta, parafat la 7 iunie, ar putea fi semnat cu ocazia vizitei de lucru a presedintelui Traian Basescu la Washington, la un an si jumatate de la anuntul privind decizia de participare a Romaniei la acest sistem, in 4 februarie 2010.

Acordul pentru amplasarea unor elemente ale sistemului american de aparare impotriva rachetelor balistice in Romania a fost parafat, la Washington, de Bogdan Aurescu si Ellen Tauscher, sefii celor doua echipe de negociatori, pe 7 iunie 2011, aminteste Mediafax.

Textul Acordului care reglementeaza participarea Romaniei la sistemul antiracheta american a fost convenit la nivelul celor doua delegatii pe data de 4 mai, in urma a sapte runde de neocieri bilaterale.

Prima runda de negocieri pe aceasta tema s-a purtat pe 17 si 18 iunie 2010, cand la Bucuresti a avut loc vizita delegatiei americane conduse de Ellen Tauscher, subsecretarul de stat pentru controlul armamentelor si securitate internationala.

SUA a invitat oficial Romania sa participe la sistemul antiracheta pe 4 februarie 2010. In aceeasi zi, CSAT a aprobat propunerea de a gazdui interceptori terestri de tipul SM-3 ca parte a planului Administratiei Obama de abordare adaptiva in etape a sistemului de aparare antiracheta in Europa.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (5)