Basescu il primeste, in sfarsit, pe ambasadorul Olandei, pentru acreditare

Luni, 07 Mai 2012, ora 21:12

2104 citiri

Foto: rtv.net

Presedintele Traian Basescu il primeste marti pe ambasadorul agreat al Regatului Tarilor de Jos in Romania, Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel, pentru prezentarea scrisorilor de acreditare.

Presa olandeza a scris, recent, ca van Bonzel asteapta de cateva luni sa prezinte documentele de acreditare presedintelui Traian Basescu, dar acesta nu si-a facut timp sa il primeasca pe diplomatul olandez.

Surse diplomatice romane sustin ca situatia neobisnuita are legatura cu refuzul Olandei de a-si da acordul pentru aderarea Romania la Spatiul Schengen.

Partidul Laburist, principala formatiune de opozitie din Olanda, a cerut viceministrului de externe, Ben Knapen, explicatii pentru tergiversarea acreditarii ambasadorului agreat la Bucuresti, Matthijs van Bonzel. Problema ar fi fost ridicata si de presedintele Camerei de Cormert Romano-Olandeze in cadrul unor discutii cu politicieni olandezi.

Nici Romania nu are ambasador in Olanda de anul trecut.

Sambata, presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire a lui Ireny Comaroschi in postul de ambasador la Haga.

Ireny Comaroschi a primit in noiembrie 2011 aviz favorabil din partea comisiilor reunite pentru politica externa pentru a pleca la post la Haga.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Vezi comentariile (2)