Basescu il invata pe Ponta cum sa isi faca treaba: Nu citesti si faci politica nationala dupa ureche!

Vineri, 15 Mai 2015, ora 10:48

4715 citiri

Traian Basescu a comentat, vineri dimineata, pe o retea de socializare, amenintarea facuta de Victor Ponta catre angajatii din Ministerului Justitiei carora premierul le-a transmis sa isi caute de lucru daca nu gasesc solutia pentru interzicerea temporara a exportului de masa lemnoasa neprelucrata.

"Nestiutorii de carte. VVPonta ameninta public Ministerul Justitiei ca va da afara tot personalul daca, pana la urmatoarea sedinta de guvern, nu-i prezinta solutii pentru limitarea exporturilor de masa lemnoasa neprelucrata. Nu face asta, ca o sa le platesti salariile", a inceput fostul presedinte postarea de pe pagina de Facebook Traian Basescu.

Fostul sef de stat a transmis, intr-un limbaj colocvial, ca premierul nu trebuie sa intervina in libera circulatie a marfurilor.

"Daca Ponta si trambitele propagandei lui vor sa nu fie ridicoli si sa nu fie capaciti peste ceafa de Comisia Europeana, nu au a se atinge de libera circulatie a marfurilor, care este una din libertatile fundamentale ale Uniunii Europene", a continuat fostul sef al statului.

Din punctul de vedere al lui Basescu, solutia ar fi ca Guvernul sa elaboreze urgent un program de protejare si salvare de la exploatare irationala a padurilor ca resursa naturala.

"Va asigur ca nimeni in UE nu va protesta in fata unui program de utilizare prudenta si rationala a padurilor in Romania, dar oricine va protesta in fata unui program de ingradire a liberei circulatii a marfurilor, fie aceasta marfa si busteni sau cherestea", a continuat acesta.

Ponta vrea interzicerea exportului de lemn neprelucrat: Veniti cu o solutie sau va gasiti de munca! (Video)

Traian Basescu il sfatuieste pe seful Guvernului sa citeasca Tratatul de la Lisabona.

In concluzie, spune Basescu, nu ingradirea liberei circulatii a marfurilor este solutia, ci lansarea imediata a unui program de utilizare prudenta si rationala a padurii care sa fie aprobat prin lege in regim de urgenta. "Prin acest program poti limita drastic taierile de padure", sustine acesta.

Traian Basescu i-a mai transmis lui Ponta ca din punctul sau de vedere a ramas cu o veche problema: "Nu citesti si faci politica nationala dupa ureche".

Mai mult, fostul presedinte noteaza ca si Klaus Iohannis trebuie sa citeasca Tratatul de la Lisabona.

"Cu siguranta si domnului Iohannis i-ar prinde bine citirea Tratatului de la Lisabona. I se mai spune si TUE si l-ar ajuta in dialogul cu domnul Ponta, vesnicul urechist", a incheiat Basescu.

Reactia fostului presedinte vine dupa ce premierul Victor Ponta a cerut in sedinta de guvern de miercuri sa se gaseasca o solutie pentru ca exportul de lemn neprelucrat sa fie interzis pe termen nelimitat. Acesta le-a cerut angajatilor din Ministerul Justitiei sa gaseasca o solutie sau sa isi caute de lucru "in alta parte".

A.G.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (24)