Basescu, despre Rusia: Cand se va putea sa avem si relatie politica, cu placere

Autor: Lucian Lumezeanu

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 12:46

2975 citiri

Foto:B1 TV

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat joi, in cadrul Reuniunii Anuale a Diplomatiei Romane, ca avem o relatie economica tot mai buna cu Federatia Rusa, dar a dat de inteles ca nu avem si una politica, dar ca o asteapta "cu placere".

"In privinta relatiilor cu Federatia Rusa - contrar tuturor aparentelor, relatia economica se consolideaza si se observa o crestere a interesului investitorilor rusi pentru obiective economice din Romania. Sper sa se si finalizeze, sa se materializeze interesul care exista acum.

Relatia, exact cum spune si Moscova, ne-o dorim pragmatica si eficienta. Cand se va putea sa avem si relatia politica, oricand, cu placere", le-a spus Traian Basescu diplomatilor romani.

In acelasi timp, seful statului a vorbit si despre obiective energetice care ar ocoli Rusia, precum Nabucco sau AGRI, si care nemultumesc autoritatile de la Kremlin.

Relatiile ruso-romane au fost tensionate in mandatul de presedinte al lui Traian Basescu, Moscova aratandu-se nemultumita in mai multe randuri de declaratiile sefului statului roman.

Ultima controversa a aparut dupa ce Basescu a declarat, intr-o emisiune televizata, ca si el ar fi dat ordin trupelor romanesti, in 1941, sa invadeze teritoriul URSS. Reactiile de la Kremlin au fost informale - adjunctul ministrului de Externe al Rusiei a postat pe Internet o declaratie in care cataloga spusele lui Basescu drept "bravada nerusinata", iar ambasadorul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, a vorbit despre o reactie foarte suparata a presedintelui Rusiei, Dmitri Medvedev.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (18)