Basescu a apelat la Iliescu ca sa-l aiba pe Marian Sarbu in Guvern

Sambata, 19 Decembrie 2009, ora 08:53

4751 citiri

Foto: Antena 3

Marian Sarbu nu va face parte din Guvernul Boc resapat. Asa a decis Comitetul Executiv al PSD. Interesant este insa ca presedintele Traian Basescu a insistat pentru numirea pesedistului si chiar l-a sunat pe Ion Iliescu, sa ii ceara ajutorul in acest sens.

Nu a gasit sprijin pentru ca pana si Nina, sotia ultradiscreta a fostului sef de stat, a fost impotriva ideii.

Liderii PSD reuniti vineri in CEx nu l-au lasat pe Marian Sarbu sa fie iar ministru al Muncii, portofoliu oferit de premierul desemnat Emil Boc.

Surse citate de EVZ precizeaza ca Ion Iliescu i s-ar fi adresat lui Sarbu astfel:

"Nu stiu ce te-a apucat, Mariane. Ti s-a pus asa un gol pe minte. Imi spune si consultantul meu (Nina Iliescu - n.red). Nu e in partid, dar suntem impreuna de 60 de ani: Ce l-o fi apucat pe copilul asta?".

Iliescu sustine ca a fost sunat de presedintele Traian Basescu, care i-ar fi cerut sa-l sustina pentru functia de ministru al Muncii pe Marian Sarbu. "I-am spus ca nu depinde de mine, ca este decizia lui si a partidului. (...) Si i-am mai spus: Draga, eu nu inteleg de ce ai obsesia asta in legatura cu mine. Eu nu mai am influenta in partid. I-am mai spus sa-si bage mintile in cap si macar in acest al doilea mandat sa fie presedintele tuturor romanilor", a relatat Iliescu din convorbirea avuta cu Basescu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (20)