Romanii vor credite pe ultima suta de metri, bancile sunt reticente

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 12:09

2396 citiri

Foto: Arhiva Reuters

Desi se tot vorbeste despre limitarea creditarii, cererile romanilor in acest sens aproape s-au triplat, in luna octombrie.

Numarul de interogari ale bazei de date a Centralei Riscurilor Bancare (CRB) pentru debitorii potentiali a fost, in luna octombrie, de peste 300.000 (305.845), reprezentand o crestere semnificativa comparativ cu lunile precedente, potrivit datelor centralizate de BNR.

Astfel, interogarile, care sunt echivalentul solicitarilor de credite, au crescut de 2,7 ori comparativ cu septembrie. In medie, numarul de interogari a fost putin peste 100.000, in primele noua luni ale anului.

Revigorarea cererii pentru credite reprezinta a doua cea mai buna performanta din ultimii trei ani, dupa ce, in iulie 2010, au fost inregistrate aproape 330.000 de interogari la CRB. Cresterea din vara anului trecut s-a datorat adoptarii Ordonantei de urgenta 50/2010, prin care a fost eliminat comisionul de rambursare anticipata, cererile vizand, in special, refinantari ale creditelor existente.

Interesul romanilor pentru imprumuturi se explica si de aceasta data prin modificarile legislative care vor surveni incepand cu anul viitor. Astfel, conform noului regulament privind creditarea populatiei adoptat de BNR in luna septembrie, accesul la credite, in special la creditele in valuta, precum si sumele care vor putea fi contractate se reduc considerabil.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (2)