Plata ratelor la banca se suspenda pana la 9 luni. Cine beneficiaza de aceasta masura

Autor: Irina Olteanu

Joi, 26 Martie 2020, ora 21:14

34971 citiri

Foto: Facebook/Guvernul Romaniei (captura)

Guvernul a adoptat, joi, ordonanta de urgenta prin care plata ratelor la banca se suspenda pana la 9 luni, a anuntat la finalul sedintei Executivului ministrul de Finante, Florin Citu.

Masura se aplica atat persoanelor fizice, cat si juridice. Florin Citu a subliniat ca acestea pot solicita suspendarea platei ratelor chiar si mai putin de 9 luni.

"De la data intrarii in vigoare a OUG se poate suspenda plata ratelor cu pana la 9 luni, dar nu mai mult de 31.12.2020. Se aplica atat persoanelor fizice cat si juridice. Insa debitorul poate solicita amanarea si o luna sau doua luni. Este posibil sa fie persoane sau companii care sa doreasca sa amane plata ratelor pe 1 sau 2, 3 luni", a declarat Florin Citu.

De aceasta masura beneficiaza toate persoanele fizice si juridice care au fost afectate direct sau indirect de pandemia de coronavirus, a subliniat Florin Citu.

"Cine poate sa acceseze? Avand in vedere ca decizia a venit in urma pandemiei de coronavirus, iar decizia BNR se refera la persoanele afectate de aceasta criza, am introdus un articol care stipuleaza ca masura se aplica doar debitorilor ale caror venituri au fost afectate direct sau indirect de pandemie. Ce inseamna direct e foarte clar, indirect vom preciza in normele de aplicare a OUG. Dar in Romania cam toti am fost afectati", a precizat Citu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (4)