Opt banci investigate de SUA pentru facilitarea evaziunii fiscale

Autor: Teodora Bodeanu

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 21:07

1920 citiri

Foto: Daylife

Opt banci sunt investigate de autoritatile americane pentru facilitarea evaziunii fiscale de catre cetatenii americani.

Departamemtul de Justitie american nu a identificat cele opt banci, iar purtatorul de cuvant al departamentului care se ocupa de evaziune fiscala nu a comentat, relateaza Bloomberg.

In 2009, procurorii au acuzat UBS, cea mai mare banca elvetiana, de faptul ca a ajutat un client sa efectueze evaziune fiscala. UBS a evitat procesul, fiind de acord sa plateasca statului suma de 780 de milioane de dolari. In plus, a oferit autoritatilor americane informatii despre peste aproape 5.000 de conturi bancare.

Pana acum, procurorii au deschis 150 de investigatii asupra clientilor bancilor off shore, au acuzat 30 de pesoane, 13 fiind condamnate.

"In plus, au fost deschise investigatii in cazul a inca opt banci offshore, din toata lumea. Rezultatul nu poate fi masurat doar in procese. Acest efort a dat o lovitura devastatoare secretului bancar din Elvetia", se arata in raportul publicat de Departamentul de Justitie.

Oficialii Credit Suisse Group, a doua banca din Elvetia, au declarat ca procurori americani i-au informat ca grupul este tinta unei investigatii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (2)