Farmache: Multe companii aduse pe Rasdaq vor ramane la BVB

Joi, 05 Martie 2009, ora 10:59

887 citiri

Foto: Romania Libera

Presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Stere Farmache, este de parere ca mai mult de 70% din totalul companiilor aduse de pe piata nereglementata vor ramane definitiv pe bursa principala, dupa ce vor intra pentru noua luni la BVB.

Acesta a subliniat ca dupa cele noua luni, aproape 271 de companii de pe piata Rasdaq ar putea ramane pe piata reglementata a BVB dupa indeplinirea conditiilor prevazute in codul Bursei de Valori, informeaza Money Channel.

Consiliul bursei a decis pe 26 februarie sa transmita Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) lista emitentilor tranzactionati in prezent pe Rasdaq, pentru a fi calificati temporar ca admisi pe BVB.

Stere Farmache sustine ca peste 70% dintre cei care vor fi tranzactionati pe piata reglementata timp de noua luni vor ramane pe piata principala de la Bucuresti.

"Mi-e greu sa avansez o cifra pentru ca daca avansez un procent atunci probabil ca unii dintre ei se vor gandi ca e loc sa ramana pe sementul Rasdaq. Eu cred ca procentul poate sa depaseasca cu usurinta 70-75%", a declarat Stere Farmache.

Acesta a mai adaugat ca cei care vor ramane pe piata reglementata nu vor plati taxa de admitere la cota bursei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu