Cum va afecteaza aprecierea euro? - Sondaj Ziare.com

Autor: Teodora Bodeanu

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 07:19

4290 citiri

Aprecierile fulgeratoare ale euro din ultimele saptamani, cand s-au atins, de mai multe ori, noi maxime istorice, au efecte negative asupra multor romani.

De la plata ratelor pentru credite pana la chirii si plecarea in vacanta, multe aspecte sunt influentate de cotatia oficiala publicata, in fiecare zi, la ora 13.00, de catre Banca Nationala a Romaniei.

Marti, s-a atins un nou nivel maxim istoric, de 4,6397 lei/euro, iar vineri, in ultima sedinta de tranzactionare dinaintea referendumului pentru demiterea presedintelui suspendat, Traian Basescu, este foarte probabil ca moneda unica sa aiba un nou salt, nefiind exclusa atingerea unui alt record. Acelasi lucru este valabil si pentru dolarul american, ce a avut o evolutie de apreciere similara cu euro, in ultimele saptamani, stabilindu-se un nivel maxim istoric de 3,8343 lei/unitate.

De la inceputul acestui an, moneda unica europeana s-a apreciat cu nu mai putin de sapte procente in fata monedei nationale.

Primul efect vizibil este cresterea numarului de restantieri cu aproximativ 5 - 10 la suta. Astfel, la finalul lunii mai, 210.000 de persoane aveau restante la plata ratelor mai mari de 30 de zile. Astfel, un roman din patru care are contractat un credit de minim 20.000 de lei nu poate sa isi plateasca la timp datoria. Iar acest numar va fi si mai mare la sfarsitul lunii iulie.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (5)