Cine a facut cei mai multi bani de pe urma criptomonedelor - Top 10 Forbes, in premiera

Autor: Camelia Sisea

Duminica, 11 Februarie 2018, ora 10:08

17838 citiri

Foto: Arhiva Hepta.ro

Valoarea criptomonedelor a atins, intr-un interval de timp scurt, culmi la care nici fondatorii lor probabil ca nu au visat. Cei care le-au vazut potentialul, dar si cei care au fost pur si simplu atrasi de noutate, adica destul de multi oameni, au devenit peste noapte milionari si miliardari.

Cine a facut cel mai mult si cat? In premiera, Forbes a publicat in aceasta saptamana topul celor mai bogati oameni din domeniul monedelor virtuale. Topul include jucatori diversi din econsistem, de la creatorii monedelor si fondatorii companiilor care se ocupa cu minarea la dezvoltatorii platformelor de tranzactionare si investitori.

Cifrele se bazeaza pe estimarile privind numarul de criptomonede detinute (conversia in dolari fiind facuta la valoarea acestora din 19 ianuarie 2018), profiturie obtinute din tranzactionari si participatiile la companiile din domeniu.

3. Changpeng Zhao, 41 de ani, este fondatorul Binance, cea mai mare platforma de tranzactionare pentru criptomonede. Infiintata in urma cu doar sapte luni, aceasta a atras pana acum 6 milioane de utilizatori. Cripto-averea lui Zhao este estimata la 1,1-2 miliarde de dolari.

2. Joseph Lubin, 53 de ani, fost director al Goldman Sachs, este cofondatorul Ethereum, strangand o avere cuprinsa intre 1 miliard de dolari si 5 miliarde de dolari

1. Chris Larsen, 53 de ani, cofondator al Ripple, este cel mai bogat om din lumea criptomonedelor. Pe baza averii sale in monede virtuale (5,2 miliarde XRP) si a participatiei de 17% pe care o detine la Ripple, companie evaluata la 410 milioane de dolari, printre clientii careia se numara Mitsubishi Financial, Bank of America si Santander Larsen, Forbes estimeaza ca are o avere cuprinsa intre 7,5 miliarde de dolari si 8 miliarde de dolari.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (4)