Bac fluvial militar pus în funcțiune la Galaţi. Un operator economic a trimis al doilea bac și la Vama Isaccea

Autor: Alina Toma

Sambata, 11 Iunie 2022, ora 18:36

6124 citiri

Bacul Ministerului Apărării a intrat în funcțiunea la Isaccea

Ministerul Apărării anunţă că, de sâmbătă, funcţionează un bac fluvial militar la Galaţi, având o capacitate de 500 de persoane la fiecare cursă. Prima cursă a fost operată la ora 17.00, iar nava va circula zilnic, între orele 6.00 - 20.00.

”Un bac fluvial militar acţionează de astăzi la Galaţi. Bacul militar a fost deja instalat la punctul de trecere Galaţi – I.C. Brătianu astăzi, 11 iunie, prima cursă fiind realizată în jurul orei 17.00” anunţă, sâmbătă, Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că programul de funcţionare a bacului militar va fi zilnic, între orele 6.00 şi 20.00, la interval de 60 de minute între curse.

”În urma reanalizării situației operative de la nivelul județelor Galați și Tulcea, pentru punerea în aplicare a măsurilor de decongestionare şi fluidizare a trecerii Dunării prin punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina, prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a dispus reconfigurarea misiunii Ministerului Apărării Naţionale.

Având în vedere faptul că, pentru asigurarea unui volum mai mare pentru traversările între România şi Ucraina, agentul economic care operează trecerea cu bacul la punctul de frontieră a redislocat temporar un bac din flota proprie, de la Galaţi la Isaccea, Ministerul Apărării Naționale va asigura un bac fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale Danubius la Galaţi, pentru păstrarea fluidităţii traficului rutier de mare tonaj şi pasageri către localitatea I.C. Brătianu, județul Tulcea”, a mai precizat ministerul.

Nava militară care acţionează la Galaţi este un bac fluvial de tip catamaran, cu o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane, la o singură cursă.

Batalionul Nave Treceri Fluviale,, Danubius" este o unitate din organica Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos”, cu rolul de a asigura mobilitatea forţelor prin trecerea acestora peste cursurile mari de apă.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Vezi comentariile (4)