Musk promite ca va lansa si o camioneta electrica. Concurentul direct, Ford F-150

Joi, 28 Decembrie 2017, ora 09:52

3648 citiri

Foto: Twitter/Elon Musk

Compania americana de automobile electrice Tesla va produce si o camioneta electrica, la scurt timp dupa lansarea modelului Y programata pentru 2019. Este anunutul publicat pe Twitter de Elon Musk, directorul general al Tesla.

"Promit ca vom produce o camioneta imediat dupa Model Y. Ma gandesc la elementele principale de design/inginerie de aproape 5 ani. Abia astept sa o construiesc", a scris Elon Musk pe Tiwtter.

Noua camioneta electrica va avea, in principiu, aceleasi dimensiuni cu cele ale modelului F-150 de la Ford, concurentul direct. Poate chiar un pic mai mari deoarece este nevoie de mai mult spatiu pentru a ingloba ultimele tehnologii privind functia autopilot si sistemul de navigatie care va fi mult mai perfomant fata de cele care exista in prezent, sustine seful Tesla, citat de BBC.

Bloomberg a anuntat ca Tesla nu a reusit sa isi incetineasca ritmul pierderilor financiare si a fost nevoita sa amane lansarea Model 3. Modelul Y, care va fi construit pe aceeasi platforma ca si Model 3, va putea fi cumparat incepand cu a doua jumatate a anului 2019.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (1)