Augustin Lazar a depus cerere de pensionare

Autor: Redactia Ziare.com

Miercuri, 17 Aprilie 2019, ora 22:57

9708 citiri

Augustin Lazar a depus la CSM cerere de pensionare, mandatul la Parchetul General incheindu-se in 27 aprilie, a confirmat acesta pentru Ziare.com.

Augustin Lazar, care initial si-a depus candidatura pentru un al doilea mandat, dar ministrul Justitiei Tudorel Toader a decis sa reia toata procedura de la zero, a fost tinta unei campanii de denigrare instrumentata de institutiile media apropiate PSD si preluata in punctajul de partid.

Astfel, a fost acuzat ca ar fi fost "tortionar" in perioada comunista, cand, de fapt, a facut parte dintr-o comisie care decidea eliberarea unor detinuti. Cazul Iulius Filip, adus acum in prim-plan si pus in discutie de Antena3, a fost consemnat in 1986, adica in urma cu 33 de ani.

Procurorul general a respins acuzatiile care i-au fost aduse si a prezentat cadrul legal in vigoare acum 33 de ani.

Augustin Lazar a subliniat ca nu a colaborat nici cu Securitatea si nici cu vreun alt serviciu secret si a apreciat ca evenimentele din perioada cand a facut parte din comisia de liberari conditionate de la Penitenciarul Aiud sunt prezentate sub forma de speculatii, cu scopul manipularii opiniei publice.

Augustin Lazar si-a cerut scuze pentru acest episod biografic, dar campania s-a rostogolit cu o viteza mare si a dus la incercarea de compromitere a Grupului pentru Dialog Social, care ii acordase Procurorului general, inca din luna februarie, un premiu, a carui ceremonie urma sa fie miercuri.

Pe fondul dezvaluirilor si tensiunilor, Lazar a anuntat ca redirectioneaza premiul spre fostul detinut politic Iulius Filip, iar GDS a decis anularea ceremoniei, nu si a premiului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (23)