Pedeapsa pentru Apple - trebuie sa "faca reclama" rivalului Samsung

Joi, 19 Iulie 2012, ora 13:25

2432 citiri

Foto: Bloomberg

Un tribunal britanic a decis ca Apple trebuie sa posteze pe pagina sa de Internet si in mai multe publicatii din Marea Britanie un anunt potrivit caruia Samsung Electronics nu a copiat designul iPad.

Anuntul ar trebui sa sublinieze decizia ca tabletele Samsung Galaxy nu incalca drepturile de proprietate intelectuala ale Apple, a precizat judecatorul Colin Birss. Va fi postat pe site-ul Apple din Marea Britanie timp de sase luni, precum si in mai multe ziare si reviste britanice pentru a corecta orice impresie gresita cum ca compania cu sediul in Coreea de Sud a copiat produsul Apple, a adaugat judecatorul, potrivit Bloomberg.

Decizia inseamna ca Apple trebuie "faca reclama" companiei Samsung, a spus Richard Hacon, avocatul companiei din Cupertino, California.

"Niciunei companii nu ii place sa mentioneze un rival pe site-ul sau", a spus acesta.

Apple este implicata in mai multe procese privind drepturile de proprietate intelectuala, declansate impotriva unor rivali precum Google, HTC si Samsung pentru a-si pastra suprematia pe piata smartphone-urilor si a tabletelor.

Judecatorul Colin Birss a decis, pe 9 iulie, ca tabletele Samsung nu pot fi confundate cu iPad deoarece "nu sunt la fel de cool".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (2)