Atentie la "gratuitatile" de pe site-urile de telefonie mobila

Joi, 17 Iulie 2008, ora 20:11

1977 citiri

Nu mai putin de 38 de site-uri romanesti cu specific de telefonie mobila au probleme de informare completa si precisa a consumatorilor (cum ar fi identificarea operatorului economic furnizor sau indicarea exacta a pretului unui serviciu) sau induc in eroare consumatorii prin neexplicarea caracterului "gratuit" al unui serviciu, arata rezultatele unei inspectii la nivel european.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a verificat site-urile in perioada 2-6 iulie, relateaza Evenimentul Zilei in editia online.

"Urmatoarea faza a acestei actiuni la nivel european este aceea a contactarii operatorilor economici care ofera servicii de telefonie mobila pe internet, somarea acestora sa completeze informatiile de pe site-uri si asigurarea ca au fost inlaturate practicile comerciale incorecte. In caz contrar, vom aplica sanctiuni si vom dispune oprirea practicilor de acest fel", a afirmat presedintele ANPC, Dan Vlaicu, citat de aceeasi sursa.

La nivelul Uniunii Europene au fost verificate mai mult de 500 de astfel de site-uri si s-a descoperit ca pentru 80% dintre acestea este nevoie de investigatii suplimentare.

Mai mult de 50% dintre site-urile verificate se adresau copiilor prin intermediul unor cunoscute personaje de desene animate care, se exemplu, ii invita pe ce mici sa cumpere tonuri de apel.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu