Merkel, mesaj dur pentru Putin

Autor: Ana Ilie

Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 16:00

5371 citiri

Foto: Carnegie Europe

Cancelarul german Angela Merkel a semnalat ca se pregateste pentru o confruntare de lunga durata cu liderul rus Vladimir Putin cu privire la Ucraina. Ministrul de Externe de la Berlin a aratat ca relatiile dintre cele doua tari vor fi "retrasate".

Scopul Germaniei este sa pastreze Ucraina suverana si intreaga, iar actiunile Rusiei ameninta "ordinea internationala pasnica si incalca dreptul inetrnational", a afirmat Merkel intr-un discurs in parlamentul de la Berlin, potrivit The Irish Times.

"Avem nevoie de rabdare si putere de rezistenta pentru a depasi criza", a spus aceasta in aplauzele parlamentarilor.

Cancelarul a mai aratat ca sanctiunile economice impuse Rusiei "raman de neevitat" in conditiile in care armistitiul din estul Ucrainei este frecvent incalcat, insa Germania nu "scuteste niciun efort" pentru a gasi o solutie diplomatica la criza.

Cea mai mare economie din UE a luat in considerare temerile Rusiei privind impactul acordului de liber schimb semnat de Ucraina cu UE, care a declansat criza, insa "nimic din acestea nu justifica sau scuza anexarea, de catre Rusia, a Crimeii. Nimic din acestea nu justifica participarea directa sau indirecta in luptele de la Donetk si Luhansk. Rusia incalca integritatea teritoriala a Ucrainei", a continuat Merkel.

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a precizat, la randul sau, ca "relatia cu Rusia va trebui neaparat sa fie retrasata".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (3)