Angela Merkel urecheaza Europa: UE sa faca mai multe reforme (Video)

Autor: George Titus Albulescu

Sambata, 08 Iunie 2013, ora 23:40

2045 citiri

Foto: Topnews

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, critica din nou batranul continent, afirmand ca Uniunea Europeana trebuie sa faca mai multe reforme structurale. Realizarea lor este in interesul Germaniei pentru a putea garanta si altor state implementarea acestor masuri.

Merkel, care si-a exprimat intentia de a candida in alegerile din Germania pentru al treilea mandat, a laudat totusi progresele realizate in regiune pana acum, spunand ca statele din Uniunea Europeana au implementat deja o multime de reforme structurale si ca in general Europa a avansat, potrivit Reuters Canada.

"Aceste bugete sunt realizate solid si activitatea economica este stimulata in acest fel", a afirmat Angela Merkel.

Sanatatea economiei Europei este cruciala pentru Germania, cea mai mare economie de pe batranul continent. Germania exporta aproximativ 40% dintre productia sa in 17 tari din zona euro si 60% in cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Merkel a cerut, de asemenea, ca Uniunea Europeana sa faca "o campanie intensa" pentru realizarea acordului de liber schimb intre Statele unite si Europa, in incercarea de a accelera comertul bilateral.

Ea a adaugat ca cei mai multi lideri europeni si economisti s-au opus masurilor de austeritate si ca Germania a fost singura economie care a rezistat, in ciuda opozitiei celorlalti.

Criza financiara europeana a inceput in anul 2008, iar insolventa ameninta puternic tari impovarate de datorii, precum Grecia, Portugalia, Italia, Irlanda si Spania.

Agravarea crizei datoriilor a fortat guvernele UE sa dopte masuri dure de austeritate si reforme economice dificile, care au declansat mari demonstratii de protest in multe tari europene.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (9)