Anca Dragu a fost revocată de la șefia Senatului de către PSD și PNL. Florin Cîțu se pregătește să-i ia locul

Autor: Iulian Birzoi

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 12:53

3552 citiri

Anca Dragu a fost revocată din funcția de președinte al Senatului FOTO Facebook / Anca Dragu

Președintele Senatului Anca Dragu a fost revocată marți, 23 noiembrie, din funcție, după ce PNL și PSD au votat pentru debarcarea sa.

Din cele 115 voturi, 82 au fost „pentru revocarea Ancăi Dragu”.

Anca Dragu a declarat de la tribuna Senatului că în Constituţie se prevede în mod expres stabilitatea funcţiilor de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru a evita abuzuri.

”Constituţia, decizii ale CCR şi chiar practica democratică arată clar că acest demers de înlăturare a preşedintelui Senatului din funcţie este nejustificat. Ceea ce se întâmplă astăzi este un abuz de putere şi o tentativă de a acapara total o instituţie a statului român, un fenomen numit tirania majorităţii.

Preşedintele Senatului nu are puterea de a forma sau de a da jos guverne, nici de a transforma simple propuneri în legi, are însă rolul de a semnala derapajele din Parlament, şi cel mai important, poate sesiza CCR cu privire la legile asupra cărora există suspiciuni de neconstituţioalitate”, a mai spus Dragu.

Ea a anunţat că USR va ataca la CCR această revocare din funcţie.

Tot astăzi, liderul PSD Marcel Ciolacu a fost ales președinte al Camerei Deputaților după ce PSD și PNL au votat pentru. Candidatul USR, Cristina Prună, a primit doar 77 de voturi.

Astfel, în favoarea lui Marcel Ciolacu au votat „pentru” 217 parlamentari, în principal voturi de la PSD, PNL și PNL. Liderul PSD a obținut doar 77 de voturi „împotrivă”. De cealalată parte, candidatul USR Cristina Prună a primit doar 77 de voturi „pentru” și 217 „împotrivă”.

Postul de președinte al Camerei Deputaților a rămas vacant ca urmare a demisiei lui Ludovic Orban.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (9)