Boagiu si-a propus sa faca peste 500 de km de autostrada in trei ani

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 13:21

1781 citiri

Foto: Arhiva

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anuntat ca institutia pe care o conduce are drept obiectiv pentru urmatorii trei ani realizarea a 531 de kilometri de autostrada si modernizarea a 800 de kilometri de drumuri nationale.

"A fost accelerat procesul de atragere a fondurilor structurale si de coeziune si a sumelor de la Banca Europeana de Investitii, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, pentru ca in maximum trei ani sa avem construiti inca 531 de kilometri de autostrada in Romania. Cu resursa financiara pe care o avem astazi la dispozitie, noi preconizam ca vom avea inca 800 de kilometri de drumuri nationale modernizate in trei ani", a mentionat Boagiu.

Aceasta a adaugat ca sunt pregatite proiecte pentru noua perspectiva financiara a Uniunii Europene din intervalul 2014-2020, astfel incat "sa nu mai patim ca in perioada 2007-2008, cand nu am reusit sa atragem deloc fonduri europene, din diverse motive".

Boagiu a mai amintit, printre prioritatile ministerului, dezvoltarea transportului intermodal, strategia Dunarii si modernizarea caii ferate.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Vezi comentariile (5)