Medicul lui Aleksandr Lukașenko a fost arestat pentru luare de mită. Reacția liderului de la Minsk

Autor: Irina Chirtoc

Luni, 18 Aprilie 2022, ora 16:46

3558 citiri

Aleksandr Lukașenko susține că a coordonat ”operațiunea” privind arestarea medicilor FOTO captură YouTube

35 de medici ortopezi din Belarus sunt cercetați într-un amplu dosar de corupție. Printre aceștia se află și cel care l-a consultat pe președintele Aleksandr Lukașenko.

Primele rețineri au avut loc în 26 martie, însă un anunț oficial din partea autorităților a fost făcut luni, potrivit Radio Svaboda. Acuzațiile de luare de mită sunt legate de furnizarea de endoproteze.

Liderul de la Minsk a vorbit despre arestările în masă ale medicilor ca fiind o ”operațiune”.

”Cunosc foarte bine cursul acestei operațiuni, am controlat-o. Nu a început azi, nu ieri. L-am avertizat pe ministrul Sănătății despre asta. Dar astăzi 35 de persoane au fost reținute”, a declarat Lukașenko.

Într-un interviu acordat pentru Svaboda, Rustam Aizatulin, coordonatorul Fondului de Solidaritate Medicală din Belarus, a susținut că acțiunile anchetatorilor sunt ”activități ostentative, menite să arate că este încă nevoie de un bloc de securitate în Belarus”.

”Dintr-odată, din anumite motive, toți ortopezii traumatologi din Belarus s-au dovedit a fi corupți și ticăloși, deși sistemul de achiziții al Ministerului Sănătății a dus la acest lucru”, a spus acesta, potrivit B1 TV.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu