Siegfried Muresan a votat la Berlin, la 30 de ani de la caderea Zidului

Sambata, 09 Noiembrie 2019, ora 10:44

2916 citiri

Foto: Facebook/ Siegfried Muresan

Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan a votat pentru alegerile prezidentiale, sambata, la Ambasada Romaniei din Berlin, el precizand ca a ales aceasta sectie deoarece in urma cu 30 de ani, pe 9 noiembrie 1989 a avut loc daramarea Zidului Berlinului, care a inlesnit caderea comunismului in Romania.

"Am ales sa votez la Berlin din urmatorul motiv - astazi este 9 noiembrie, iar in urma cu exact 30 de ani, pe 9 noiembrie 1989 a cazut Zidul Berlinului, iar caderea Zidului Berlinului a reprezentat si pentru noi, pentru Romania calea spre libertate, spre democratie, spre Europa.

Vrem o Romanie europeana, vrem o Romanie bine condusa, vrem o Romanie in care scolile sa fie ca in Europa, spitalele sa fie ca in Europa, autostrazile sa fie ca in Europa. Tocmai pentru a arata importanta momentului 9 noiembrie 1989, cand a cazut Zidul Berlinului, care a inlesnit caderea comunismului, a permis Revolutia romana, de aceea am ales sa votez la Berlin", a declarat Siegfried Muresan dupa ce a votat.

Acesta a facut un apel la romanii din Diaspora sa voteze, afirmand ca este "rapid, simplu si nu sunt cozi".

Muresan a mai precizat ca in cursul serii se intoarce la Bucuresti, pentru ca duminica sa fie alaturi de colegii sai de partid.

Romanii din strainatate au la dispozitie trei zile pentru a-si exercita dreptul la scrutinul prezidential din acest an la sectiile de votare.

Iata cum decurg alegerile in ziua a doua

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: MEDIAFAX

Vezi comentariile (3)