Rezultate alegeri Vaslui 2012

Luni, 11 Iunie 2012, ora 20:40

2953 citiri

USL a castigat 69 din cele 86 de primarii din judetul Vaslui, in timp ce PDL a reusit sa obtina 11 primarii.

Primarul orasului Negresti, candidat din partea PDL, nu a reusit sa obtina un al treilea mandat in fruntea comunitatii, pierzand in fata liberalului Vasile Voicu. PP-DD are un singur mandat in judet, candidatul acestui partid castigand Primaria orasului Murgeni, la o diferenta de numai patru voturi.

Rezultate Alegeri Locale 2012

Singurul candidat independent care a obtinut un mandat de primar este Ioan Ciupilan, care va conduce si in urmatorii patru ani municipiul Husi. UNPR a castigat doua mandate de primar, iar PER un mandat. PRM a obtinut la nivelul judetului un singur mandat de primar.

Noul presedinte al Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, sustine ca rezultatul cu care a castigat scrutinul de duminica este unul pentru care intreaga echipa USL a muncit foarte mult. Rezultatele partiale prezentate de purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Judetean Vaslui, Vasile Agafitei, arata ca Buzatu a castigat sefia Consiliului Judetean cu un scor de aproximativ 59%.

"Este un rezultat pentru care s-a muncit foarte mult. De altfel, acest procent se incadreaza in previziunile noastre, asa ca nu putem vorbi de o surpriza in judetul Vaslui in ceea ce priveste aceste rezultate. Un rol important l-au avut primarii nostri, care si ei au castigat un numar foarte mare de localitati, fie in alianta USL, fie independent ca si candidati ai PSD", a declarat noul presedinte al CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Candidatul USL din comuna Bacesti a fost votat de toti cetatenii care au iesit la urne, deoarece a candidat singur, iar trei primari, din comunele Lipovat, Stefan cel Mare si Vutcani au avut un scor de peste 90%.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Adauga comentariu