Cum arata primarul ideal pentru oamenii de afaceri

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 11:25

8255 citiri

Foto: RBLS.ro

Pe ultima suta de metri a campaniei electorale pentru alegerea primarilor, oamenii de afaceri au intocmit un ghid cu masurile economice pe care le asteapta de la alesii locali, dar si un portret al candidatului ideal.

Cum poate ajuta administratia locala dezvoltarea comunitatii si a mediului de afaceri?

Oamenii de business au cateva propuneri:

- dezvoltarea unor incubatoare de afaceri in parteneriat public-privat care sa beneficieze de diverse facilitati, cum ar fi scutirea de la plata impozitului pe teren sau cladiri.

- stimularea infiintarii si dezvoltarii parcurilor industriale

- promovarea activitatilor specifice zonei (turism, traditii, mestesuguri, agricultura etc.).

- finantarea initiativelor tinerilor si antreprenorilor din bugetul local prin acordarea de granturi pentru dezvoltare

- localitatile sa devina "inteligente", prin integrarea tehnologiei informatiei si a comunicatiilor in zone precum: scoli, biblioteci, sisteme de transport, iluminat stradal, retele de alimentare cu apa sau gestionarea deseurilor.

- facilitarea accesului IMM-urilor la contractele de achizitii publice, inclusiv prin "ofertarea in loturi mai mici a contractelor" respective.

Calitatile primarului ideal

Ghidul realizat de oamenii de afaceri se adreseaza si alegatorilor. Care sunt calitatile pe care primarul si consilierul local ar trebui sa le aiba ca sa ne castige votul?

In viziunea oamenilor de business, un candidat bun este un manager, "un om care a dovedit profesional ca este capabil sa conduca, sa construiasca, sa coaguleze in jurul lui oameni si idei".

In plus, trebuie sa aiba o viziune foarte clara de dezvoltare a comunitatii si sa fie in stare sa isi asume o strategie, sa propuna obiective masurabile si foarte clare, pentru care sa prezinte resursele si echipa cu care vrea sa le indeplineasca.

Solicitarile mediului de afaceri au fost prezentate, marti, intr-o conferinta de presa, in contextul in care duminica, 5 iunie, romanii sunt chemati la urne pentru a-si vota primarii si consilierii.

Ghidul masurilor economice pentru candidatii la alegerile locale a fost facut public de reprezentantii oamenilor de afaceri - Dragos Anastasiu, membru al board-ului organizatiei antreprenoriale Romanian Business leaders (RBL), si Florin Jianu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Colaborarea cu mediul de afaceri este esentiala pentru dezvoltarea comunitatii, a punctat Dragos Anastasiu (foto stanga), la fel si atragerea de resurse, a adaugat el. "Diaspora este sursa valoroasa de cunostinte si capital care poate fi atrasa de aministratia locala", le-a transmis Anastasescu viitorilor edili.

La randul sau, Florin Jianu a subliniat faptul ca "scopul fiecarui candidat trebuie sa fie reprezentat de dezvoltarea economica a localitatii. Invitam candidatii din intreg spectrul politic si candidatii independenti sa preia masurile cuprinse in acest ghid".

Ghid al masurilor economice pentru candidatii la alegerile locale

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (5)