Alec Baldwin, acuzat de omor prin imprudenţă după ce și-a ucis o colegă pe platourile de filmare. Ce pedeapsă riscă actorul

Autor: Irina Chirtoc

Joi, 19 Ianuarie 2023, ora 18:55

5929 citiri

Actorul Alec Baldwin are 64 de ani FOTO captură YouTube

Actorul Alec Baldwin va fi acuzat de omor prin imprudenţă după ce a împuşcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchins pe un platou de filmare, atunci când a tras cu o armă de recuzită, a anunțat joi, 19 ianuarie, BBC.

Baldwin repeta o scenă pentru filmul western ”Rust” când a folosit pistolul, la o fermă de lângă Sante Fe, New Mexico, în octombrie 2021.

Hannah Gutierrez Reed, armurierul filmului, va fi, de asemenea, acuzată de omor involuntar.

Niciunul nu a comentat acuzaţiile.

Procurorul districtual din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, a anunţat că acuzaţiile vor fi depuse împotriva celor doi până la sfârşitul lunii.

”Actorul şi producătorul Alec Baldwin şi armurierul Hannah Gutierrez-Reed vor fi acuzaţi fiecare de omor prin imprudenţă. După o analiză amănunţită a dovezilor, am stabilit că există suficiente”, se arată în declarație.

Cei doi riscă până la 18 luni de închisoare şi o amendă de 5.000 de dolari (4.040 de lire sterline) dacă vor fi găsiţi vinovaţi. Procurorii au transmis că vor fi judecaţi de un juriu.

După împuşcătură, Baldwin a spus că arma a tras greşit. El a adăugat că nu a apăsat pe trăgaci şi că nu ştia că este încărcată.

”Nu ştiu ce s-a întâmplat pe acel platou. Nu ştiu cum a ajuns acel glonţ în acea armă. Nu ştiu”, a spus el în decembrie 2021.

Arma pe care a activat-o Alec Baldwin se presupunea că ar conţine doar gloanţe false.

Acest accident de la filmări, într-o ţară îndoliată în mod regulat de arme de foc, a avut un impact foarte puternic, dincolo de graniţele americane. Ştirea a determinat studiourile de la Hollywood să reflecteze asupra regulilor şi condiţiilor de realizare a filmelor.

Alec Baldwin, în vârstă de 64 de ani, care a jucat în multe filme de acţiune, şi-a făcut un nume prin portretizarea lui Donald Trump în emisiunea ”Saturday Night Live” de la NBC.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Adauga comentariu