Cati romani joaca la "pacanele" si care este valoarea pietei

Joi, 16 Mai 2013, ora 22:15

4469 citiri

Foto: oradestiri.ro

Valoarea pietei romanesti a jocurilor de sloturi (cunoscute sub numele de 'pacanele') a fost de 400 milioane de euro in 2012, iar impozitele incasate la bugetul statului din jocurile de noroc au totalizat 160 milioane euro, a declarat joi directorul executiv al Asociatiei Organizatorilor de Sloturi Romslot, Dan Iliovici, cu ocazia prezentarii unui studiu de piata privind profilul jucatorului de sloturi.

Potrivit studiului, realizat de GfK Romania, numai 3% dintre romanii de peste 18 ani participa la jocurile de tip slot-machines, iar acestia asociaza acest tip de joc cu beneficii precum socializare, distractie, relaxare, placerea jocului si castig.

Statisticile internationale arata ca numarul participantilor din alte state europene este de pana la patru ori mai mare decat in Romania, iar in Marea Britanie, spre exemplu, 13% din populatie participa la jocurile de sloturi.

Datele prezentate de Catalina Ifrim, consultant la GfK Romania, arata ca 3% dintre romani au participat in ultimul an la jocurile de sloturi si doar 1% dintre acestia participa saptamanal la joc.

Comparativ, la loto joaca 20% dintre romani, iar saptamanal 5%, la pariuri - 6%, 3% saptamanal, la bingo - 4%, 1% saptamanal, jocuri de carti - 3%, 1% saptamanal, jocuri online - 3%, 1% saptamanal.

Care este profilul jucatorului roman

Potrivit studiului, realizat pe un esantion reprezentativ de 1.091 de persoane, au jucat la sloturi in ultimul an 6% dintre barbati si 1% dintre femei, 4% dintre persoanele din mediul urban si 2% din populatia din mediul rural, 6% din populatia de peste 35 de ani.

Jucatorii de sloturi sunt in proportie de 92% barbati, au o varsta medie de 29 de ani, 60% lucreaza full-time, 65% sunt necasatoriti, 84% au Internet, 74% nu au copii.

Venitul mediu lunar al jucatorului de sloturi este de 1.274 lei, iar suma medie cheltuita este de 80 de lei.

Jocurile de sloturi sunt puternic asociate cu socializarea si petrecerea timpului liber si mai putin cu riscul si adrenalina, in timp ce ruleta si jocul de carti sunt mai puternic asociate conceptului clasic de joc de noroc.

Potrivit reprezentantului Romslot, in Romania sunt 60.000 de aparate de joc, in 9.800 de locatii. In Italia, spre exemplu, numarul aparatelor este de 350.000, la o populatie de trei ori mai mare.

Dincolo de valoarea pietei si impozitele platite, impactul economico-financiar se multiplica de opt ori tinand cont de chiriile pentru salile de jocuri, serviciile de paza si alte servicii conexe, parcul auto, consumabile.

Numarul locurilor de munca in domeniu este de 30.000.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Prețul petrolului a explodat după noile sancțiuni impuse Rusiei de SUA. În același timp, dolarul american continuă să se aprecieze față de alte valute
Influencerii americani de pe TikTok au început să le recomande fanilor să-i urmărească pe alte rețele sociale, de teamă că vor rămâne fără conturi din 19 ianuarie
Neptun Deep în 2025: Gazele din Marea Neagră cuvenite României nu pleacă din țară. Când începe exploatarea offshore și unde merg concret resursele energetice
Bărbații devin mai triști dacă au venituri mai mici decât partenerele lor STUDIU

Sursa: AGERPRES

#romani joaca pacanele, #Romania piata pacanele, #pacanele Romania, #afaceri pacanele Romania, #profit pacanele , #afaceri profitabile

Vezi comentariile (1)