Biblia industriei de retail se rescrie: Clientii nu mai cred in mult si ieftin

Luni, 24 Februarie 2014, ora 11:55

2456 citiri

Principiile pe care se bazeaza astazi industria internationala de retail s-ar putea transforma curand, pe masura ce marile lanturi de magazine patrund pe piete noi cu potential imens, dar unde clientii nu cauta, precum "occidentalii", cel mai mare magazin cu cele mai mici preturi.

Un exemplu elucidant este cel al celui mai mare retailer la nivel mondial, care se confrunta cu dificultati serioase pe piata chineza, dupa ce a incercat sa aplice strategii folosite in Occident. Mai exact, Wal-Mart Stores, renumit pentru preturile reduse, a intrat pe o piata unde consumatorii nu tin foarte mult cont de acestea pentru a decide ce cumpara.

Aici, consumatorii spun ca vor alimente sigure si autentice si, dupa 17 ani, Wal-Mart isi schimba modul de abordare, inchizand cateva unitati mari care nu au "prins" in piata.

Citeste mai multe despre noile provocari ale industriei de retail, in continuarea articolului Biblia industriei de retail se rescrie: Clientii nu mai cred in mult si ieftin pe Business24.ro

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (1)