Intre timp, Doina Pana, vicepresedinte PSD, raspunde Comisiei Europene: Lupta impotriva coruptiei in Romania avanseaza

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 20:36

16788 citiri

Foto: Ziare.com

Ideea ca Executivul a incetinit lupta anticoruptie este o "fumigena" lansata de actuala opozitie parlamentara, sustine vicepresedintele PSD Doina Pana, in plin scandal privind modificarea codurilor penale prin ordonanta de urgenta.

"Lupta impotriva coruptiei in Romania avanseaza. Este o fumigena uriasa lansata pe piata de cei care nu se pot impaca cu gandul ca de fapt au pierdut alegerile din 11 decembrie", a spus Pana, la RFI Romania.

Vicepresedintele PSD spune ca reactiile din sistemul judiciar sunt "exacerbate": "In legislatia romaneasca, modificarea legilor in ce priveste justitia nu trebuie sa aiba aviz CSM, ci un punct de vedere, care exista deja. Legile nu le face CSM-ul si nu le fac judecatorii sau procurorii, ei aplica legea. Legile le face Parlamentul sau Guvernul".

Comisia Europeana a transmis miercuri intr-o declaratie comuna a presedintelui CE, Jean-Claude Juncker si a prim-vicepresedintelui Frans Timmermans privind situatia din Romania, ca "lupta impotriva coruptiei trebuie sa avanseze, nu sa fie subminata. Urmarim cu foarte mare ingrijorare evolutiile recente din Romania".

Iata ce a spus Doina Pana, marti seara, despre ordonanta gratierii

Citeste mai multe despre Doina Pana, vicepresedinte PSD: Legile nu le fac judecatorii si procurorii, pe RFI Romania.

Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, fara consultarea CSM, ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (12)