Severin: Este de datoria lui Nastase sa formuleze plangere la CEDO

Autor: Anca Serghescu

Marti, 19 Martie 2013, ora 00:03

5702 citiri

Foto: Realitatea TV

Europarlamentarul Adrian Severin, fost membru PSD, sustine ca este de datoria lui Adrian Nastase sa formuleze o plangere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, deoarece inclusiv faptul ca votul in urma caruia fostul premier a fost eliberat, de 2 la 1, "demonstreaza ca pana in ultimul moment avem de-a face cu un proces politic".

"Solutia de azi (luni - n.r.) e una absolut fireasca, toata odiseea care a inconjurat acest subiect e una nefireasca", a declarat Severin, luni seara, la Realitatea TV. Acesta e de parere ca "i s-a conditionat intr-un fel eliberarea de renuntarea la libertatea de constiinta (lui Adrian Nastase - n.r.)".

"Probele indirecte nu pot anula prezumtia de nevinovatie", afirma Severin, care completeaza: "Ma intreb de ce Pivniceru nu a promovat deja o lege in care sa spuna extrem de clar ca nu se poate condamna cineva doar pe baza de probe indirecte".

Legat de influenta pe care Adrian Nastase o va avea de acum inainte in spatiul public, fostul ministru de Externe este de parere ca "raspunsul a fost deja dat de cei care l-au aplaudat azi, care l-au asteptat la iesirea din penitenciar".

Nastase, eliberat - din inchisoare, la spital - a glumit cu doctorii, cu asistentele - e bine LIVE

Locul lui Nastase in partid este ocupat

In ceea ce priveste influenta pe care o va avea Adrian Nastase in PSD, "ziua cea mai dificila nu e azi, ci ultima de dinainte de eliberare si prima de dupa. Va trebui sa constate ca partidul pe care il gaseste nu e acelasi pe care l-a lasat, ca locul sau in partid este ocupat si ca cei care l-au ocupat nu sunt neaparat grabiti sa ii restituie ceea ce i s-a luat".

Victor Ponta: Adrian Nastase are locul lui in PSD

"De acum Adrian Nastase s-a incarcat cu o aura morala si cu o aura de forta politica de natura a-i permite sa aiba un cuvant de spus si sa fie influent fara a detine vreo functie in partid", afirma Adrian Severin.

"Are obligatia de a se pronunta in mod independent, ca un om liber, din punct de vedere moral si juridic, ceea ce este un castig pentru politica din Romania", a mai spus fostul membru PSD.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (38)