Dosarele lui Nastase, intr-un du-te-vino continuu

Joi, 19 Februarie 2009, ora 21:57

1836 citiri

Deputatii PSD din Comisia juridica vor propune plenului, in contraraportul pe cazul Nastase, retrimiterea dosarelor social-democratului la Comisie pentru elaborarea unui nou raport "mai clar" de incepere sau neincepere a urmaririi penale a lui Adrian Nastase.

Vicepresedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat joi, pentru NewsIn, ca a finalizat si a depus la Biroul Permanent opinia separata a social-democratilor privind soarta dosarelor "Matusa Tamara" si "Zambaccian 2".

Potrivit acestuia, pesedistii au decis sa propuna plenului Camerei Deputatilor retrimiterea dosarelor lui Adrian Nastase la Comisia juridica, invocandu-se faptul ca raportul elaborat de presedintele forului, Daniel Buda, nu contine nicio recomandare precisa catre plen in privinta urmaririi penale, informeaza NewsIn.

Iordache a explicat ca, din moment ce propunerea de recomandare a inceperii urmaririi penale a lui Nastase a picat la vot, deputatii juristi nu au luat in fapt nicio decizie in privinta celor doua dosare si a sustinut necesitatea reluarii dezbaterilor si votului in Comisie pe aceasta tema.

Presedintele Comisiei juridice, Daniel Buda, a declarat pe 11 februarie ca plenul Camerei Deputatilor va da un vot asupra solicitarii Procurorului General, Laura Codruta Kovesi, de incepere a urmaririi penale a lui Nastase.

Buda a adaugat ca in dezbaterea plenului va intra un singur raport in cazul Adrian Nastase, care va contine atat recomandarea initiala, cat si opiniile deputatilor PSD.

Democrat-liberalul Daniel Buda l-a contrazis pe deputatul PSD Valeriu Zgonea, care sustinea ca va fi un cotraraport separat al PSD, precizand ca trimiterea unui raport si a unui contraraport pe acelasi caz in plenul Camerei nu este regulamentara.

"In momentul de fata se va trimite plenului Camerei Deputatilor un raport care va cuprinde si o opinie separata de la PSD. Din punct de vedere regulamentar, nu poti trimite doua rapoarte, nu este procedural corect", a subliniat Buda.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (16)