Concluzie surprinzătoare a experților: Abstinența de alcool, risc crescut de o boală gravă

Autor: George Titus Albulescu

Sambata, 01 Octombrie 2022, ora 02:00

18925 citiri

Abstinența de alcool crește riscul de demență la peste 60 de ani FOTO: News Medical

Un grup de oameni de știință condus de către Universitatea New South Wales din Australia, care a publicat un studiu în revista Addiction în luna august 2022, a descoperit că abstinența de alcool crește riscul de demență la o vârstă mai înaintată.

Trebuie menționat faptul că demența afectează în general vârstnicii și pacienții geriatrici. Este un grup de persoane cu simptome caracterizate prin diminuarea cogniției, memoriei, atenției, comunicării, raționamentului și a percepției vizuale, potrivit News Medical.

Acest sindrom afectează calitatea vieții pacientului și impune niște sarcini fizice, psihologice, sociale și economice severe. Demența poate fi prevenită în proporție de 40% prin modificarea celor 12 factori cheie de risc.

Descoperirea care poate condamna omenirea la pieire: ”Otrava pentru totdeauna” găsită în sol și în apă

Noua cercetare a analizat 15 analize epidemiologice, printr-o colaborare internațională. Au fost excluse din studiu, persoanele care aveau un diagnostic de demență la momentul initial.

Studiul a inclus persoane cu vârsta de peste 60 de ani, care proveneau, în majoritate, din țări cu venituri mari, dar și din unele cu venituri medii și mici, precum Brazilia și Congo.

Eșantionul a cuprins 24.478 de persoane de peste 60 de ani, cu o vârstă medie de 71,8 ani la momentul inițial. Dintre aceștia, 58,3% erau femei și 54,2% erau băutori.

Semnal de alarmă tras de studii americane: Anumite alimente produc cancer și moarte prematură VIDEO

Studiul a constatat că riscul de demență a fost mai mare în rândul persoanelor care s-au abținut total de la alcool decât al celor care au băut ocazional, ușor până la moderat și moderat până la intens.

Consumul moderat de alcool, adică un consum de până la 40 grame pe zi, a fost asociat cu un risc mai scăzut de demență în comparație cu abstinența de alcool pe viață, atât la bărbați, cât și la femei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu