Omul care a ajuns să ocupe cea mai înaltă poziție politică deținută de un româno-american în sistemul legislativ al SUA VIDEO

Miercuri, 09 Noiembrie 2022, ora 10:00
8756 citiri
Omul care a ajuns să ocupe cea mai înaltă poziție politică deținută de un româno-american în sistemul legislativ al SUA VIDEO
Ben Toma, alături de soție și cele șase fiice ale lor FOTO Facebook/Ben Toma

Un român din America, plecat din România când avea nouă ani, împreună cu părinții, a ajuns liderul majorității republicane din Camera Reprezentanților statului Arizona, cea mai înaltă poziție politică deținută de un româno-american în sistemul legislativ al Statelor Unite.

Într-un reportaj realizat de jurnalista Ramona Avramescu, pentru Știrile TVR, Ben Toma, care este tatăl a șase fete, a arătat cum a ajuns la vârful politicii americane și care sunt planurile sale.

„Toți colegii mei știu că eu sunt imigrant. Dar Arizona e diferită, e cel mai nou stat, se mută oameni noi tot timpul. Pe oameni nu îi interesează de unde vii, e important ce faci", a spus Ben Toma pentru Știrile TVR.

La aceste alegeri, Toma candidează pentru al patrulea mandat de reprezentant al statului Arizona. Este liderul majorității republicane și câștigător al titlului de "Legislatorul anului". L-a primit pentru două legi considerate revoluționare: cea mai mare tăiere de taxe din istoria statului și o reformă profundă a sistemului de educație, care permite alocarea de fonduri bugetare indiferent de forma de învățământ urmată de elev - de stat, privat sau la domiciliu.

Nu are emoții în legătură cu realegerea, mai important e pasul următor, când se va desemna noul președinte al Camerei Reprezentanților -"speaker", cum îi spun americanii.

Russell Bowers, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din statul Arizona, pe care Ben Toma l-a adus și în România a declarat: "E un om puternic, de încredere și onorabil, cu care poți lucra. Sunt foarte mulțumit că a luat hotărârea să facă asta, avea și alte opțiuni. Dar a venit cu abilitatea de a duce la bun sfârșit lucruri importante pentru statul Arizona. Sunt foarte impresionat de calitățile lui și sper că o să îmi ia locul".

Pentru Ben Toma, acesta este ultimul mandat în Camera Reprezentanților statului Arizona pentru care mai poate candida. Politicianul american de origine română nu a exclus o candidatură pentru Congresul SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
Şeful agenţiei spaţiale americane NASA, Bill Nelson, a declarat miercuri în Congres că China foloseşte programe civile pentru a ascunde obiective militare în spaţiu, relatează DPA....
Israelul a luat în considerare lovituri rapide de represalii împotriva Iranului. „Va exista evident un răspuns”
Israelul a luat în considerare lovituri rapide de represalii împotriva Iranului. „Va exista evident un răspuns”
Armata israeliană a luat în considerare efectuarea unor lovituri rapide împotriva Iranului ca represalii la atacul cu rachete şi drone lansat de Teheran în weekendul trecut asupra teritoriului...
#America, #roman, #congres, #SUA , #stiri diaspora
Comentarii
Poza U-S-A
U-S-A
rank 1
Poza movici
movici
rank 5
Bravo lui, la invatat ticasu , cum sa minta insele si tradeze