Prima țintă a Rusiei în cazul unui nou război mondial, anunțată de un apropiat al lui Putin

Sambata, 25 Iunie 2022, ora 22:29
12249 citiri
Prima țintă a Rusiei în cazul unui nou război mondial, anunțată de un apropiat al lui Putin
Moscova a amenințat că va riposta după ce Vilnius a aplicat sancțiuni de embargo asupra bunurilor care tranzitează și intră pe teritoriul rusesc din Marea Baltică FOTO Pixabay

Un deputat rus, invitat recent la o televiziune a Kremlinului, a avertizat cu privire la un atac asupra unei capitale europene, spunând că orașul, în opinia sa, ar trebui să fie prima țintă a Moscovei în cazul în care ar izbucni cel de-al treilea război mondial.

Andrey Gurulyov, apreopiat al președintelui Vladimir Putin și general rezervist, a spus că Rusia ar trebui să invadeze țările baltice, pentru a asigura aprovizionarea cu enclava Kaliningrad. Potrivit acestuia, nu există altă modalitate de a împiedica Occidentul să blocheze regiunea rusă. Însă un astfel de atac ar declanșa al cincilea articol al NATO, ceea ce ar putea duce la Al Treilea Război Mondial, potrivit newsweek.com.

Andrey Gurulyov a cerut ca Londra să fie bombardată prima cu arme nucleare, atunci când izbucnește Al Treilea Război Mondial.

"Prima care va fi lovită va fi Londra. Fără îndoială, amenințarea pentru lume vine de la anglo-saxoni", a declarat el.

"Vom distruge întregul grup de sateliți spațiali ai inamicului în timpul primei operațiuni aeriene. Nimănui nu-i va păsa dacă sunt americani sau britanici, noi îi vom vedea pe toți ca fiind din NATO", a spus el, adăugând că Rusia va "atenua apoi întregul sistem de apărare antirachetă" și că "cu siguranță nu vom începe de la Varșovia, Paris sau Berlin".

El a spus că SUA ar trebui atunci să spună Europei occidentale să continue să lupte "în frig, fără mâncare și electricitate".

Deputat în Duma de Stat, Gurulyov, în vârstă de 54 de ani, membru al Comisiei de Apărare a Parlamentului Rus, este fost comandant adjunct al districtului militar de sud al Rusiei, și a făcut această remarcă în timpul unei discuții despre blocada Lituaniei asupra enclavei rusești vecine Kaliningrad.

Moscova a amenințat că va riposta după ce Vilnius a aplicat sancțiuni de embargo asupra bunurilor care tranzitează și intră pe teritoriul rusesc din Marea Baltică.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia își concentreză atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi. Preşedinta Comisiei Europene: „A încercat să ne destabilizeze”
Rusia își concentreză atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi. Preşedinta Comisiei Europene: „A încercat să ne destabilizeze”
Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene a declarat vineri, 19 aprilie, că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, pentru a...
Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat prim-ministrul Viktor Orban într-un interviu vineri la radioul...
#amenintari Rusia, #al treilea razboi mondial, #Razboi Mondial, #Rusia, #Londra , #Rusia