Alertă în SUA unde un pilot amenință că se va prăbuși cu avionul într-un magazin. Reacția autorităților VIDEO

Sambata, 03 Septembrie 2022, ora 18:13 3411 citiri
Martorii au surprins avionul zburând la joasă altitudine FOTO Captură Video / The Guardian

Un pilot aflat într-un avion de mici dimensiuni amenință că va prăbuși aparatul de zbor într-un magazin Walmart din Tupelo, Mississipi, au transmis autoritățile citate de CNN.

Departamentul de Poliție Tupelo a anunțat pe Facebook că a primit informații în jurul orei 5 dimineața că avionul survola orașul. Pilotul a sunat la o linie de urgență și „amenința că se va prăbuși intenționat în Wal Mart pe West Main”, potrivit departamentului, citat de Adevărul.ro

Poliția a declarat că a vorbit direct cu pilotul. Ofițerii au început să evacueze centrul comercial și o benzinărie din apropiere și să „împrăștie oamenii cât de mult posibil”, potrivit poliției.

„Cetăţenilor li se cere să evite acea zonă până când incidentul clarificat. Cu mobilitatea unui avion de acest tip, zona de pericol e mult mai mare decât Tupelo”, a alertat poliția pe Facebook.

VIDEO Youtube / The Guardian

Guvernatorul Mississippi Tate Reeves a spus că autoritățile de aplicare a legii de stat și managerii de urgență urmăresc îndeaproape situația.

„Toți cetățenii ar trebui să fie în alertă și la curent cu actualizările de la Departamentul de Poliție Tupelo”, a transmis acesta.

Un purtător de cuvânt al Administrației Federale a Aviației a declarat într-un e-mail că oficialii sunt conștienți de situație și se coordonează cu forțele de ordine.

Poliția a spus că avionul ar putea fi un King Air, un avion cu două elice care are de obicei spațiu pentru șapte până la 12 pasageri și are o lungime de 35 până la 40 de picioare.

Videoclipurile publicate pe rețele de socializare de către martori surprind un avion care zboară la joasă altitudine în jurul cartierului.

„Nu îmi dau seama ce se întâmplă”, a scris un utilizator, „dar acest avion s-a învârtit 45 de minute în jurul Tupelo”.

Magazinul Tupelo Walmart este „în prezent închis și evacuat”, spune Charles Crowson, directorul Biroului de presă Walmart, pentru CNN.

VIDEO CNN / Youtube

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com